Jump to content

Home

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem (problem with mod?)


wolf-uk
 Share

Recommended Posts

Hi

 

I would love to play this mod as the orignal DF was the frist game I bought for a PC way back in 95! But for some reason I get the below problem I know my Video card is cool as its a NVIDA 7950GT and pent IV 3.4 so what gives? any idea people? all installed in defult dir.

 

 

 

JA: v1.0.0.0 win-x86 Aug 5 2003

Initialising zone memory .....

----- FS_Startup -----

Current search path:

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets2.pk3 (62 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets1.pk3 (8320 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets0.pk3 (15346 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData/base

 

----------------------

23728 files in pk3 files

execing default.cfg

couldn't exec jaconfig.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

...detecting CPU, found Intel Pentium IV

 

------- Input Initialization -------

Skipping check for DirectInput

Joystick is not active.

------------------------------------

----- Client Initialization -----

----- Initializing Renderer ----

-------------------------------

----- Client Initialization Complete -----

--- Common Initialization Complete ---

Working directory: C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData

Initializing OpenGL subsystem

...initializing QGL

succeeded

...setting mode 4: 800 600 FS

...using desktop display depth of 32

...calling CDS: ok

...registered window class

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (4)

...setting mode 3: 640 480 FS

...using colorsbits of 16

...calling CDS: ok

...created window@0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

----- CL_Shutdown -----

-----------------------

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

 

 

 

Any help would be great!

 

Wolf

Link to comment
Share on other sites

Hi I installed JA for the mod and it has not worked I starting to think it might be a problem with the forceware drivers but nvidia said they should work!.....on_your_six said to try the detonator drivers but I dont know where they are. Also does anyone know if I can check if I just have to tick a box in my Nvidia control pannel?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Did you get it working?

 

The 7950GT is definitely OpenGL compatible, the problem is somewhere else.

 

Are you running some other application that perhaps uses OpenGL, but you don't know it...?

 

Please shutdown ALL other applications, e.g WinAmp or other music players that have some fancy visualisation.

 

Set your video cards OpenGL settings to default.

 

And then try JA again...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...