Jump to content

Home

Somewhat Random Crashing...


Celestial Kitten
 Share

Recommended Posts

Hello! <3

 

I recently purchased both KotoR and TSL from my local retailer (pawn shop?) and I am greatly enjoying the game! However...

 

I have been running into a few strange issues. First off, my FPS is great. I experience no lag whatsoever, no graphical glitches, etc. Second off, I have a Quad Core Processor and two dual Nvidia SLI cards (I do not use SLI for a reason, however). I am also using Windows XP with SP 1 - 3.

 

Okay, here we go:

 

My first two crashes are experienced on the Endar Spire. The first one happens after the cutscene where the Sith Soldiers grenade the Republic Soldiers (and before/during the point where the droid explodes infront of the door you cannot open, just before you see your first Jedi/Sith fighting.) The If I run by this area without wasting time picking things up, I can evade the crash, but its a continuing problem.

 

Second crash happens before you enter the room (at the end of the level) with the Elite Sith Warrior (red armor) if I use the droid to attack, everything is fine, but if I splice into the computer and overload the conduit, Just after the cutscene ends (after the explosion and when I'm about to exit to the game screen) the game crashes with another send/don't send windows error report.

 

Originally I could not get past this point, but then someone suggested I turn off a program I have on my computer (It was a ISO program called Daemon Hunt for burning my music or whatever) and it ran fine.

 

However, I started experiences random crashes in the later levels, this includes all over Taris at random intervals (which I suspect were greatly related to my constant alt-tabbing). However, now I have barely any background programs running, and I am stuck on Dantooine in the Spider Cave where the lightsaber crystals are. I have found no way to avoid this crash to the desktop, for everytime I load the save (right before I get to the room) and go into the room, the game crashes. I suspect it has something to do with the spiders themselves or some sort of graphics problem?

 

Please help me? I really love this game ;-;

 

 

[sWKotOR]

ReportDateTime=2/8/2009 12:06:53 AM

SysInfoVersion=v1.00.60

GameExists=1

GameVersion=v1.03.514077

GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

 

[OS]

Name=WinXP

Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3

Service Pack=Service Pack 3

Status=Pass

 

[swapFiles]

C:\pagefile.sys=2046

 

[CPU]

CPUCount=1

CPUSpeed=2660

CPUFamily=6

CPUModel=15

CPUStepping=7

CPUVendor=Intel

CPUName=Intel® Core2 Quad CPU @ 2.66GHz

Status=Pass

 

[Memory]

RAM=2048

Status=Pass

 

[Disk Free Space]

C: (NTFS), UNICODE=514.50GB

Status=Pass

 

[CD-ROMs]

DriveLetters=D:\,E:\

Drives=TSSTcorp CDRWDVD TS-H493B,TSSTcorp DVD+-RW TS-H653A

 

[Video]

Video Card Name=NVIDIA GeForce 8800 GTX

Video Memory=1024

Desktop Resolution=1680x1050x32 @ 59Hz

DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)

OpenGL Version=2.1.2

OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation

OpenGL Renderer=GeForce 8800 GTX/PCI/SSE2

NVidia Driver=6.14.11.8122

Vid Card Status=Warning

Vid Card Driver Status=Pass

GL Status=Pass

DX Status=Pass

 

[Audio]

Sound Card Name=Creative X-Fi Audio Processor (WDM)

Status=Pass

 

 

;Game Options from swkotor.ini

 

[sound Options]

Sound Init=0

Music Volume=85

Voiceover Volume=85

Sound Effects Volume=85

Movie Volume=100

Force Software=0

EAX=3

Disable Sound=0

Number 3D Voices=16

Number 2D Voices=24

Environment Effects Level=0.60

2D3D Bias=1.50

Environment Effects=1

Environment Effects Nonstreaming=1

Environment Effects Streaming=1

 

[Game Options]

GUIsInScreenShot=1

EnableScreenShot=0

Reverse Mouse Buttons=0

Hide InGame GUI=0

Use Small Fonts=0

Keyboard Camera Deceleration=2000.000000

Keyboard Camera Acceleration=500.000000

Keyboard Camera DPS=200.000000

Hide Unequippable=0

Tutorial Popups=0

Subtitles=1

Mini Map=1

Floating Numbers=1

Status Summary=1

Enable Mouse Teleporting To Buttons=1

Mouse Sensitivity=33

Auto Level Up NPCs=0

Mouse Look=0

AutoSave=1

Reverse Minigame YAxis=0

Combat Movement=1

Enable Tooltips=1

Difficulty Level=1

TooltipDelay Sec=1.000000

Memory Access=1

Memory Level=1

Disable Movies=0

EnableCheats=1

 

[Movies Shown]

Movie 0=112

Movie 1=47

Movie 2=0

Movie 3=0

Movie 4=7

Movie 5=0

Movie 6=0

Movie 7=0

Movie 8=0

Movie 9=0

Movie10=0

 

[Alias]

HD0=.\

OVERRIDE=.\Override

TEMP=.\Temp

MODULES=.\Modules

LOGS=.\Logs

LOCALVAULT=.\LocalVault

DMVAULT=.\DMVault

SERVERVAULT=.\ServerVault

STREAMMUSIC=.\StreamMusic

TEMPCLIENT=.\Tempclient

SAVES=.\saves

CURRENTGAME=.\currentgame

TEXTUREPACKS=.\texturepacks

STREAMWAVES=.\StreamWaves

 

[Graphics Options]

V-Sync=1

Anisotropy=8

Frame Buffer=1

Anti Aliasing=4

Texture Quality=2

Emitters=1

Grass=1

Soft Shadows=1

Shadows=1

Brightness=57

EnableHardwareMouse=1

FullScreen=1

RefreshRate=60

Width=1680

Height=1050

 

[Autopause Options]

Mine Sighted=0

End Of Combat Round=0

Enemy Sighted=1

Party Killed=0

Action Menu=0

New Target Selected=1

 

[config]

firstrun=0

 

[Keymapping]

Action286B=8

Action286A=7

Action285B=10

Action285A=9

Action284B=54

Action284A=51

Action283B=54

Action283A=51

Action282B=69

Action282A=73

Action281B=53

Action281A=76

Action280B=69

Action280A=73

Action265=52

Action264=57

Action263=43

Action262=85

Action261=84

Action260=83

Action259=82

Action258=81

Action257=80

Action256=79

Action255=78

Action254=77

Action253=31

Action245=75

Action244=55

Action243=67

Action242=74

Action241=87

Action240=56

Action239=68

Action238=82

Action236=83

Action234=81

Action232=80

Action230=79

Action228=78

Action226=77

Action225=70

Action224=90

Action223=31

Action222=25

Action221=24

Action220=29

Action219=28

Action218=42

Action217=87

Action216=65

Action215=63

Action214=62

Action213=60

Action212=61

Action211=66

Action210=59

Action209=71

Action208=89

Action207=72

Action206=30

Action205=55

Action204=67

 

 

 

---Specs---

 

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Dell Inc.

System Model: Dell XPS710

BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 1.4.1

Processor: Intel® Core2 Quad CPU @ 2.66GHz (4 CPUs)

Memory: 2558MB RAM

Page File: 495MB used, 3950MB available

Windows Dir: C:\WINDOWS

DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

DX Setup Parameters: Not found

 

 

Card name: NVIDIA GeForce 8800 GTX

Manufacturer: NVIDIA

Chip type: GeForce 8800 GTX

DAC type: Integrated RAMDAC

Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0191&SUBSYS_039C10DE&REV_A2

Display Memory: 768.0 MB

Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (59Hz)

Monitor: Plug and Play Monitor

Monitor Max Res: 1600,1200

Driver Name: nv4_disp.dll

Driver Version: 6.14.0011.8122 (English)

DDI Version: 9 (or higher)

Driver Attributes: Final Retail

Driver Date/Size: 1/15/2009 08:19:00, 6168960 bytes

WHQL Logo'd: Yes

WHQL Date Stamp: n/a

VDD: n/a

Mini VDD: nv4_mini.sys

Mini VDD Date: 1/15/2009 08:19:00, 6301248 bytes

Device Identifier: {D7B71E3E-42D1-11CF-D46C-972303C2CB35}

Vendor ID: 0x10DE

Device ID: 0x0191

SubSys ID: 0x039C10DE

Revision ID: 0x00A2

Revision ID: 0x00A2

Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_B ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D ModeWMV9_B ModeWMV9_A

Deinterlace Caps: {6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

Registry: OK

DDraw Status: Enabled

D3D Status: Enabled

AGP Status: Enabled

DDraw Test Result: Not run

D3D7 Test Result: Not run

D3D8 Test Result: Not run

D3D9 Test Result: Not run

 

Sound Devices

-------------

Description: SB X-Fi Audio [C8E0]

Default Sound Playback: Yes

Default Voice Playback: Yes

Hardware ID: PCI\VEN_1102&DEV_0005&SUBSYS_10031102&REV_00

Manufacturer ID: 1

Product ID: 100

Type: WDM

Driver Name: ctaud2k.sys

Driver Version: 5.12.0001.1144 (English)

Driver Attributes: Final Retail

WHQL Logo'd: Yes

Date and Size: 11/8/2005 10:15:38, 439680 bytes

Other Files:

Driver Provider: Creative

HW Accel Level: Full

Cap Flags: 0xF5F

Min/Max Sample Rate: 1, 192000

Static/Strm HW Mix Bufs: 128, 64

Static/Strm HW 3D Bufs: 128, 64

HW Memory: 0

Voice Management: Yes

EAX 2.0 Listen/Src: Yes, Yes

I3DL2 Listen/Src: No, No

Sensaura ZoomFX: No

Registry: OK

Sound Test Result: Not run

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I had exactly the same crashes with exactly the same timing until I did this:

 

After starting the game, press Ctrl-Shift-Esc to bring up the task manager. Right-click "Knights of the Old Republic" under the applications list and select "Go to process." Right click on the highlighted process (probably something like kotor.exe) and select "Set Affinity..." In the dialog box that comes up, deselect all but one core. Then return to the game and see what happens ^/_\^

 

Just remember that you'll need to do this every time you start the game.

Link to comment
Share on other sites

I don't know because I'm still stuck with a single-core ATM, but is there any way that you can permanently set core affinity by right-clicking on "swkotor.exe" and selecting "Properties?"

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...