Jump to content

Home

** OPENGL / VIDEO CARD PROBLEMS, LOOK HERE!**


Andy867
 Share

Did this Thread Help you with your Video Card problem?  

36 members have voted

  1. 1. Did this Thread Help you with your Video Card problem?

    • Yes, Thank You.
      13
    • No, It did not help me.
      23


Recommended Posts

I got the same problem well i have been playing JK2 for 4 years with no problems and now i got this Could not open OpenGl system error when starting up jk2mp.exe All started when i bought, installed and formated a secondary disk!

 

Well i have tried many things:

 

WickedGl

Latest nvidia drivers

 

though i couldn't delete the old drivers from device manager

 

i need a good answer for my problem please i have tried everything but nothing worked and here are my specs

 

Intel P4 2.4

Ram: 1,5 gb

OS: Windows XP Pro sp 2

HDD: a 40 gb and a 256 gb

I got intergrated motherboard graphic card and

a nvidia GeForce FX 5200 128 mb

with latest drivers

 

also let me mention that in system check everything was ok except DirectX and 3D Accelerator :o help me!

 

Somehow i have a problem like that, my problem was resolved unistalling and reinstalling the game, have this in mind..., any change that you make to your computer (hardware, maybe a new videocard, or softaware, maybe new drivers)will make you to reinstall the game. My problem was like that, i installed a new video card to my computer (the computer had the game installed) so i get that problem, i tried to update the card, etc but nothing worked. So i reinstalled the game and it worked. hope this help you.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

heh yeah i had the same problem before several years but when i try reinstall jk2 i get problems with net frameworks i have uninstalled frameworks but nothing then reinstalled it again nothing i am gonna either format my pc or install opengl warpper cos i got generally problems with dlls

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

How frustrating... it seems my new Sony Vaio C2s laptop, complete with 64-bit vista cant run JA due to a OpenGL file problem. Seems to be a ripe thing on the net if you search it in google... I've tried updating the graphics and display drivers in my device manager, and also installed directx 10.. but to no avail...

 

heres the error:

 

--- ambient sound initialization ---

Sound memory manager started

Loading dll file ui.

Failed to load dll, looking for qvm.

Loading vm file vm/ui.qvm.

Failed.

Shutting down OpenGL subsystem

VM_Create on UI failed

 

Anybody with any ideas?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...

I figured out how to get it working. SwordWielder If you're laptop is from Dell go the webiste and download the driver for it. If it's from a different company then do the same except go that company's site and get the driver. Install driver, restart, install Jedi Knight, and should work.

 

However one problem may occur. Whenever i turn on my laptop, about 2 minutes later my whole screen turns bright. not like you can turn the brightness on a laptop but like every "light" color gets magnified; like white. It gets really bright that sometimes it's hard to look at the screen. However if i open Jedi Knight the magnified brightness goes away.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Alright I have a quite major problem

 

So I used to play Jedi Outcast on my crappy computer years ago (this was back when my computer had windows 98 still on it). So then I got XP and this Open GL problem slapped me in the face. So I downloaded a driver update and it worked perfectly on XP.

 

Now I had to delete my hard drive and reinstall XP because of a fatal virus on my crappy computer. So I decided to play Jedi Outcast again. Once again an Open GL problem slapped me in the face. So I naturally tried to update it again, but wouldn't you know it. I got an error message when I tried to update the driver.

 

"The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatable with your current hardware. Setup will now exit"

 

Apparently Nvidia.com is lying to me. Giving me driver updates that don't work. So I tried another update for it on another site, this worked fine. But I got the Open GL error message AGAIN. After I supposedly updated my drivers. So I tried GL Direct. Well it bypassed the Open GL problem. But the game acted so laggy I couldn't even get past the first video without it constantly freezing. So obviously my computer REALLY doesn't want to play Jedi Outcast even though I KNOW it can.

 

My graphics card is a NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro. I hope someone can help fix my problem

Edited by DeadYorick
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Its funny I have an Intel 865g chipset and I can run everything from Empire at War to Far Cry to Dawn of War(Warhammer 40k) but I cant run jedi outcast or jedi academy I keep getting this error message what can I do short of buying a new card money is kinda tight

 

JK2MP: v1.04 win-x86 Jul 3 2002

Initialising zone memory .....

----- FS_Startup -----

Current search path:

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets5.pk3 (4 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets2.pk3 (289 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets1.pk3 (8011 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets0.pk3 (6674 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData/base

 

----------------------

14978 files in pk3 files

execing mpdefault.cfg

couldn't exec jk2mpconfig.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

Hunk_Clear: reset the hunk ok

...detecting CPU, found Intel Pentium IV

 

------- Input Initialization -------

Skipping check for DirectInput

Joystick is not active.

------------------------------------

----- Client Initialization -----

----- Initializing Renderer ----

-------------------------------

----- Client Initialization Complete -----

----- R_Init -----

Initializing OpenGL subsystem

...initializing QGL

...calling LoadLibrary( 'C:\Windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded

...setting mode 3: 640 480 FS

...using desktop display depth of 32

...calling CDS: ok

...registered window class

...created window@0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...setting mode 3: 640 480 FS

...using colorsbits of 16

...calling CDS: ok

...created window@0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

----- CL_Shutdown -----

RE_Shutdown( 1 )

-----------------------

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

does any one know where i can download SciTech GLDirect.

there site doesnt seem to have any downloads any more. or even a site that would have the drivers for my S3 savage IX on my IBM labtop.I know it might not be enough to play JKA but i can still try u know well thanks in advance for any help or info you might have

 

D_Exodius

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

I'm encountering the same problems. I KNOW Jedi Academy can be played on Windows 8 & that's what I'm trying to do, but I keep getting this message:

The computer has Windows 8 Pro

 

GLW_StartOpenGL () - could not load OpenGL subsystem

 

JA: v1.0.1.0 win-x86 Oct 24 2003

Initialising zone memory .....

----- FS_Startup -----

Current search path:

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets3.pk3 (16 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets2.pk3 (62 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets1.pk3 (8320 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData\base\assets0.pk3 (15346 files)

C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData/base

 

----------------------

23744 files in pk3 files

execing default.cfg

couldn't exec jaconfig.cfg

couldn't exec autoexec.cfg

...detecting CPU, found Intel Pentium IV

 

------- Input Initialization -------

Skipping check for DirectInput

Joystick is not active.

------------------------------------

----- Client Initialization -----

----- Initializing Renderer ----

-------------------------------

----- Client Initialization Complete -----

--- Common Initialization Complete ---

Working directory: C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Jedi Knight Jedi Academy\GameData

Initializing OpenGL subsystem

...initializing QGL

succeeded

...setting mode 4: 800 600 FS

...using desktop display depth of 32

...calling CDS: ok

...registered window class

...created window@0,0 (800x600)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (4)

...setting mode 3: 640 480 FS

...using colorsbits of 16

...calling CDS: ok

...created window@0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

----- CL_Shutdown -----

-----------------------

GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

 

Can somebody tell me what I need to do to get it to work?

Edited by cje24576
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share


×
×
  • Create New...